Glazen Urnen

Er zijn veel materialen waar urnen van gemaakt kunnen worden en al deze materialen hebben zo hun eigenschappen. Als u graag een kleurrijke urn wilt hebben dan kunt u overwegen om glazen urnen te bekijken. Door de eigenschappen van glas en het gebruik van kleur bij het fabriceren ontstaan hele kleurrijke urnen die een hele positieve uitwerking kunnen hebben.

Uiteindelijk is het doel van het plaatsen van een urn om u te helpen bij het rouwproces. Het op een positieve manier herinneren van de dierbare die u ontvallen is kan daarbij een grote hulp zijn. Vanwege de mooie kleuren die urnen van glas veelal hebben kunnen deze bijdragen aan een positieve herinnering en daarmee aan de rouwverwerking. Glas wordt gemaakt door de grondstoffen, hoofdzakelijk een speciale soort zand, te smelten en vervolgens te vormen tot het gewenste product. Voor glazen urnen wordt hoofdzakelijk wordt hoofdzakelijk gebruik gemaakt van een techniek die glasblazen heet. Bij het glasblazen wordt een hoeveelheid gesmolten glas aan het uiteinde van een stalen buis uit de oven gehaald, door aan de andere kant van de buis te blazen zal er een luchtbel in het glas gevormd worden. De urnen van glas krijgen hun vorm doordat de buis continue gedraaid wordt waardoor de urn niet uit kan zakken. Ook wordt een handje geholpen met het verkrijgen van de juiste vorm door gebruik te maken van een mal of met dikke handschoenen het glas te vormen. De urnenwinkel met glas in haar collectie zal u een aantal verschillende vormen aan bieden die zeer kleurrijk gedecoreerd zijn.

De kleuren die glazen urnen hebben worden tijdens de fabricage bepaald. Dit gebeurd door de toevoeging van speciale stoffen waarbij elke stof of aardesoort haar eigen kleuren oplevert. Doordat het nooit exact is af te meten hoeveel van de grondstoffen er in een glazen urn terecht komen zal de kleur en het kleurpatroon van elke urn uniek zijn. Dit is juist één van de mooie eigenschappen van glas en wat deze urnen zo bijzonder maakt. Een glazen urnenwinkel zal daarom ook bij de beschrijving vermelden dat de aangeboden urnen af kunnen wijken van het plaatje dat u te zien krijgt. Toch is het de charme dat de hoeveelheid toegevoegde kleurstof en het handwerk een product oplevert dat elke keer uniek en elke keer erg mooi is. Het is vrijwel zeker dat u hier door een tastbare herinnering aan een overleden dierbare krijgt die een absoluut unieke vormgeving heeft. Dit is één van de redenen dat glazen urnen tot de meest verkochte urnen behoren en u een goede keuze uit verschillende modellen en kleuren hebt.

Toch ligt het gebruiken van glas voor het maken van urnen niet erg voor de hand. Glas kan immers breken en daarmee zou de inhoud verloren kunnen gaan. Bij de fabricage van glazen urnen is hier rekening mee gehouden door de urnen niet van het dunste glas te maken en de urnen tussendoor op te warmen waardoor de spanning uit het glas gehaald wordt. Het resultaat van deze behandeling is een glazen urn die sterk genoeg is om de kostbare as veilig te bewaren. Dit wil niet zeggen dat de urn niet zal breken als deze per ongeluk valt. Net als bij andere materialen zoals keramische urnen zullen ook glazen urnen gewoon breken als ze vallen. Het is dus aan te bevelen om de urn op een stevige en veilige plek neer te zetten en bijvoorkeur niet op een loop route in het huis. Hoewel glas een zeer hard materiaal is waar geen vocht door kan dringen zijn glazen urnen niet geschikt om buiten te plaatsen. Dit komt omdat glas niet alleen zeer hard is maar ook erg bros, hierdoor kan glas niet erg goed tegen grote temperatuur schommelingen. De kans is dan ook groot dat door de invloed van vocht en daaropvolgende vorst de urn zal breken met alle gevolgen van dien. Er zijn bij de glazen urnenwinkel ook urnen verkrijgbaar die wel voor plaatsing buiten geschikt zijn maar dit zal dan uitdrukkelijk in de beschrijving vermeld zijn. Als u niet van zeer kleurrijke patronen houdt dan kan glas ook wel degelijk een hele goede optie voor u zijn. Een urnenwinkel met glas in het assortiment zal u ook urnen aan kunnen bieden die van één enkele kleur glas gemaakt zijn. Hierbij hebt u de keuze om voor een felle of een rustiger kleur gaan. Hierbij hebt u wel het voordeel om te genieten van de schoonheid die glas bij de toepassing in urnen u kan bieden.