Kinderurnen

Het is natuurlijk erg als u een dierbare moet missen maar wellicht is het nog erger als u een kind verliest. Het verwerken van zo’n verlies duurt vaak veel langer en u kunt daar alle hulp bij gebruiken die u kunt vinden. Ook het aanschaffen van een urn die speciaal hier voor bedoeld is kan u helpen bij de rouwverwerking. Bij het uitzoeken van deze kinderurnen hebt u een ruime keuze uit verschillende gebruikte materialen en afmetingen.
Het spreekt voor zich dat kinderurnen in verschillende afmetingen verkrijgbaar zijn. Niet alle kinderen zullen even groot zijn als ze onverhoopt komen te overlijden. Dit is overigens ook zo bij volwassenen, niet alle volwassenen zijn even groot en daarom zijn urnen vaak in meerdere maten verkrijgbaar. Voor urnen voor kinderen geld dit dus ook en u zult bij de meeste modellen dan ook aan kunnen geven hoe groot de urn die u besteld moet zijn. Het is geen onderwerp waar wij snel over heen willen stappen maar het is wel belangrijk dat u de juiste maat urn besteld. Een te grote kinderurn laat ruimte over en een te kleine urn zorgt er voor dat u as over houdt. Als u niet zeker bent welke maat urn u nodig hebt voor het herbergen van de as dan kunt u dit aan het crematorium, uw uitvaart ondernemer of de urnenwinkel vragen. U kunt ook contact op nemen met de kinderurnenwinkel als u andere vragen hebt over urnen die voor kinderen bedoeld zijn of als u niet kunt vinden waar u naar op zoek bent. De vakkundige medewerkers staan u graag te woord om uw vragen te beantwoorden of om u van deskundig advies te voorzien bij het zoeken van een urn voor een kind.

Kinderurnen hebben vaak een vormgeving of een thema die vooral bij kinderen past. Ook kunt u veelal uit het kleurgebruik afleiden dat het om urnen gaat die voor kinderen bedoeld zijn. De kleuren die voor deze urnen gebruikt worden zijn vaak de zogenaamde zachte kleuren zoals roze, licht blauw, licht geel en lila. Toch hebben niet alle urnen voor kinderen deze kleuren, het kan zijn dat het thema van een urn juist om een stemmiger kleur vraagt of dat bepaalde accenten aan een urn door een ander kleurgebruik in het niet zouden vallen. Een mogelijkheid is ook dat de urnen juist veel vrolijker kleuren hebben zoals geel, rood en blauw. De tijd waar u door gaat is immers al triest genoeg dus elk beetje positieve energie kunt u vast goed gebruiken. U kunt dus kinderurnen in verschillende kleuren vinden die allemaal op hun eigen manier bij dragen aan het verwerken van uw verlies.

Ook wat betreft de vormgeving kunt u kinderurnen eenvoudig herkennen en indelen. Vaak is een thema gekozen die met kinderen te maken heeft, zo kunt u cocon tegen komen maar ook een knuffelbeer. Als u specifiek naar jongens urnen of meisjes urnen zoekt dan hebt u nog meer keuze uit specifieke thema’s. Wat te denken van een jongens urn in de vorm van een voetbalschoen of juist een meisjes urn die de vorm van een pop heeft. De kinderurnenwinkel heeft een ruim assortiment aan urnen die qua vormgeving speciaal bedoeld zijn voor kinderen. Natuurlijk is het hartje hierbij favoriet en ook de keramische urnen met twee handen die een kindje vast houden geven een gevoel van geborgenheid.
Het materiaal waarvan een urn voor een kind gemaakt is kan erg uiteenlopen. Eigenlijk worden alle materialen ook voor deze urnen gebruikt en het hangt voornamelijk van het thema en de vormgeving af welk materiaal het meest geschikt is. Een kinderurn is dus zeker nier aan het gebruikte materiaal te herkennen maar wel valt op te merken dat sommige kleuren met een bepaald materiaal gemaakt kunnen worden. Voor de zachte kleuren of de meer kunstzinnige urnen zal dus meestal keramiek gebruikt worden. Voor de meer fellere kleuren zal vervolgens glas en soms ook keramiek gebruikt worden. Natuurlijk wordt voor kinderurnen in de vorm van knuffels gebruik gemaakt van diverse stoffen. Wat u ook kiest, het gaat er om dat u de herinneringen die u aan uw overleden kind kunt hechten aan de kinderurn. Welk soort urn u hier uiteindelijk voor kiest en van welk materiaal deze urn gemaakt is uiteindelijk niet belangrijk. Zoals de kinderurnen die u uit kiest u kunnen helpen bij het o zo zware verlies dat u moet verwerken dan hebt u de beste keuze gemaakt.