Mini Urnen

Het is een goede hulp bij de rouwverwerking als u de as ven een overleden dierbare in een urn kunt bewaren. U hebt hierdoor een tastbare herinnering aan de overledene waardoor u deze nooit helemaal hoeft te missen. Het kan natuurlijk zijn dat u er niet op zit te wachten om een grote urn neer te zetten of dat u niet de enige bent die een tastbaar aandenken wil hebben. Als dit zo is dan zijn mini urnen een hele goede oplossing voor u.
Mini urnen zijn exact wat de naam al zegt, het zijn urnen van een veel kleiner formaat waar u dus niet alle as die bij een crematie vrij komt kunt bewaren maar slechts een gedeelte daar van. Het gebruik van kleine urnen die u bij de urnenwinkel vindt lijkt wellicht wat onhandig want wat doet u immers met de as die niet in de urn past. U krijgt de as van het crematorium aangeleverd in een aszak of een asbus. De aszak kunt u soms in één maal in een passende urn plaatsen zodat u de as niet over hoeft te gieten. Als u kleinere urnen gaat gebruiken dan zal dit dus niet werken en als u een gedeelte van de as uit de asbus in de urn hebt gegoten dan zal de rest in de asbus blijven zitten. Deze asbus in van u en u kunt bepalen wat u er mee gaat doen, u kunt de as bewaren om de mini urnen bij te vullen als dat nodig is of u kunt de resterende as uit strooien als u het niet wilt bewaren.

Er zijn echter meer mogelijkheden die bij het gebruik van urnen mini uitvoeringen u bieden. Het kan heel goed zijn dat u niet de enige bent die een tastbare herinnering aan een overleden dierbare wil hebben. Als u bijvoorbeeld broers en zussen hebt dan kan het heel goed voor komen dat die ook graag een tastbaar aandenken aan een van hun ouders willen hebben. Als dat zo is dan is het goed mogelijk om meerdere mini urnen te kopen en de as dan over deze urnen te verdelen. Als dat gewenst is kan zelf iedereen een urn volgens zijn of haar eigen wensen uit zoeken. Op die manier heeft zowel u als uw broers en zussen hun eigen tastbare aandenken. Door de toepassing van kleinere urnen zijn de mogelijkheden van het bewaren van de as dus enorm toegenomen en is dit niet voorbehouden aan één persoon.

Het aanschaffen van een urn om daarmee uw eigen tastbare herinnering aan een overleden dierbare in te richten kost natuurlijk geld. Omdat de meeste urnen door kunstenaar en vakmensen met de hand gemaakt zijn is het niet zo dat de urnen goedkoop zijn. Omdat er nu eenmaal veel minder materiaal en arbeid in zit is het kiezen van mini urnen een oplossing die dan goedkoper uit kan vallen. Een heel andere optie waarbij goedkope urnen een uitkomst zijn is als u een grote urn in een columbarium (urnenmuur) plaats of in een graf bij laat zetten en daarnaast graag een klein aandenken thuis wilt bewaren. Op die manier hoeft u des niet twee dure urnen aan te schaffen maar kunt u wel beschikken over twee hele mooie urnen. Dit is ook gelijk een nader voordeel van kleine urnen, de urnen kunnen dan wel kleiner en goedkoper zijn maar ze zijn niet minder mooi. Het lijkt er soms wel op dat voor de mini urnen veel meer moeite gedaan wordt om ze een zo fraai mogelijk uiterlijk te geven.

Bij de aanschaf van urnen mini exemplaren kiezen biedt u de mogelijkheid om een urn van verschikkende materialen aan te schaffen. De urnen worden van dezelfde lijst uiteenlopende materialen gemaakt waar de normale urnen ook van gemaakt worden. Dat deze urnen goedkoop gemaakt worden zegt niet dat zijn van mindere kwaliteit zijn. Integendeel, de kunstenaars en vakmensen in binnen en buitenland die de urnen maken willen niets anders dan kwaliteit leveren. U hebt dus de kans om een urn aan te schaffen van een goede kwaliteit en de afmetingen die u graag wilt hebben zodat de urn niet in de weg zal staan of het gezicht van de kamer zal bepalen. Het beste hierbij is dat u deze urnen goedkoop aangeboden krijgt door de urnenwinkel die u via deze website kunt bereiken. Dit betekend dus dat u uw waardige en tastbare herinnering krijgt aan de dierbare die u verloren bent zonder dat het u financieel op zal breken.