Urn Beelden

Het plaatsen van een urn met de as van een overleden dierbare kan een goede hulp zijn bij het rouwproces. Het kan voor sommige mensen echter ook bezwaarlijk zijn om tegen een urn aan te kijken. Dit mensen kunnen familieleden zijn maar ook willekeurige bezoekers kunnen aanstoot nemen aan een urn. Het gevolg is op z’n best dan u een aantal vervelende vragen gesteld krijgt waar u niet op zit te wachten. Als u toch de as van een dierbare wilt bewaren maar u wilt geen normale urn neer zetten dan kunt u ook voor urn beelden kiezen.

Urn beelden zijn beelden waarin een ruimte is gemaakt waarin as bewaard kan worden. Het mooie aan deze oplossing is dat beelden als urn er dus absoluut niet uit zien als urn maar juist als beeld en dit valt dus helemaal niet speciaal op. Het is waar te nemen dat met het toenemen van het aantal crematies niet alleen het aantal verkochte urnen toe neemt maar ook het aantal unieke wensen die mensen hebben. Mensen komen met speciale wensen naar voren waaraan de urnenwinkel graag wil voldoen, als een speciaal verzoek vaker gedaan wordt dan kan dit in het assortiment opgenomen worden. Op deze zelfde manier was er dus ook ooit iemand de eerste die beelden als urnen wilde gebruiken. Tegenwoordig zitten urn beelden gewoon in het assortiment van de urnenwinkel en kunt u zelfs kiezen uit een mooie collectie.

Een urn in beeld vorm kan van alles voor stellen, er is geen regel die voor schrijft wat een beeld voor moet stellen. U zult dan ook zeer veel verschillende beelden zien die soms wel iets voor stellen maar soms ook niet. Erg populair zijn in ieder geval de beelden in de vorm van een engel of met een engel in het ontwerp verwerkt. De symboliek die in de engel urnen en engel beelden uitstralen spreekt hierbij natuurlijk boekdelen en het is dan ook niet verwonderlijk dat deze beelden als urnen zo vaak verkocht worden door de urnenwinkel. Ook veel verkocht zijn urn beelden die twee mensen figuren voorstellen, hierbij gaat het van abstracte figuren tot meer realistische figuren. Natuurlijk is het hier ook de symboliek war het om gaat, in dit geval gaat het om de verbondenheid en het elkaar tegen het lot in niet uit gedachten verliezen. Ook het voortleven in de herinnering van diegene die achter blijft is onderdeel van de belangrijke symboliek van deze engel beelden als urn. We moeten niet vergeten dat ook diverse beelden van menselijke figuren goed als urn kunnen dienen. De collectie van de urnenwinkel biedt u dan ook de keuze uit diverse borst- en andere beelden. Vergeet ook het ruime assortiment aan dieren beelden als urnen niet die natuurlijk weer helemaal hun eigen symboliek en natuurlijk hun eigen herinneringen voor de nabestaanden hebben. Tenslotte willen we hier in ieder geval de Boeddha beelden genoemd hebben, Boeddha heeft natuurlijk een symboliek die tot de verbeelding van velen spreekt. Begrippen als vrede, het bereiken van verlichting en anderen zijn ook begrippen die veel mensen de overledenen toewensen. Er zijn natuurlijk meer opties om een urn in beeld vorm uit te zoeken en daarvoor kunt u het best een kijkje nemen in de urnenwinkel.

De materialen die gebruikt worden zijn er bijzonder veel, in de oudheid werden beelden uit marmer gemaakt omdat marmer een relatief zacht gesteente was. Ook nu worden er beelden van marmer gemaakt en het is bij de urnenwinkel een mogelijk om deze beelden als urn te kiezen. Natuurlijk zijn ook beelden uit andere soorten natuursteen beschikbaar maar niet alle soorten zijn even geschikt om beelden van te maken. Ook worden urn beelden gemaakt van materialen als keramiek, diverse metalen en ook hout is een materiaal waar de kunstenaars die deze beelden maken mee uit de voeten kunnen. Deze kunstenaars komen uit binnen en buitenland en voor hun staat de kwaliteit van de beelden zie ze maken voorop. U moet bij het uitzoeken van beelden als urn wel goed weten waar u de urn of het beeld neer wilt zetten. Eigenlijk zal dit de eerste vraag moeten zijn die u zichzelf moet stellen als u een beeld uit gaat zoeken die u als urn wilt gebruiken. Niet alle urn beelden zijn immers geschikt om buiten neer gezet te worden omdat het materiaal daar niet geschikt voor is. Uiteraard staat in de uitvoerige beschrijving van elke urn duidelijk aangegeven of een urn buiten of binnen geplaatst dient te worden. Als u uw keuze goed maakt dan zal uw beeld u lang als urn kunnen dienen zodat uw herinnering aan uw overleden dierbare nog lang voort zal leven.